Megérkezett az 1500. beteg mintája az OnkoBankba

1500. beteg mintája

 

2024 májusában újabb mérföldkőhöz érkezett el a Bioinformatika Tanszék által koordinált Onkobank azzal, hogy beérkezett az 1500. beteg mintája is a laboratóriumunkba.

Az Onkobank mintagyűjtése 2022. január óta folyamatosan üzemel. A gyűjtés jelenleg a Belgyógyászati és Onkológiai Klinkán; a Bőr,- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán; az Észak-budai Szent János Centrumkórházban; az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben; a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán; az Urológiai Klinikán; a Laboratóriumi Medicina Intézetben; a Pest megyei Flór Ferenc Kórházban és a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikán zajlik. Emellett a Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, valamint a Patológiai, Igazságügyi és Biztosítási Orvostani Intézet és szerves részét képezi a mintagyűjtésnek. Az említett intézmények szerepe nem a minták szolgáltatása, hanem azok előkészítése, patológiai leletezése.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy a technikai egyeztetéseket követően a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztályán is mihamarabb elkezdhessük a tumoros minták gyűjtését ezzel is növelve a beérkezett minták számát.

 

Minta fagyasztása

(Kép: Dr. Figler Aida - OnkoBank koordinátor)